неділя, 22 липня 2007 16:39

Від спеки в Європі загинули 13 людей

Автор: фото: REUTER/Bogdan Cristel
  Жителі Румунської столиці Бухареста охолоджуються від спеки у річці Димбовіца. Минулого четверга температура сягнула 42 градусів вище нуля
Жителі Румунської столиці Бухареста охолоджуються від спеки у річці Димбовіца. Минулого четверга температура сягнула 42 градусів вище нуля

Минулого четверга температура в Румунії сягнула позначки +42°С. У східній румунській провінції Галац від такої спеки померла 69-річна жінка. Її серце не витримало, коли та поливала сад. Загалом від духоти в Румунії загинули вже п"ять осіб. А у всій Центральній Європі — принаймні 13.

У столиці країни Бухаресті влада сяк-так контролює ситуацію. Усюди розставлені намети першої допомоги. Людям на вулицях безплатно роздають воду. У провінціях — гірше. Міста та села залишаються без струму, бо лінії електропередач не витримують високої температури. Лікарні переповнені. Вигорають врожаї.

У Греції також незвично душно. У цій лісистій країні через спеку щодня спалахує понад сто пожеж. Грецька столиця постійно вкрита пеленою диму. Античний Акрополь присипало попелом.

У Словаччині почалося масове нашестя змій. Рятуючись від спеки, плазуни виповзають зі своїх сховищ і стають агресивними. Кілька словаків знайшли гадюк у своїх басейнах, де ті прохолоджувалися.

Поки континентальна Європа знемагає від спеки, у Великій Британії почалися зливи. У ніч із 19 на 20 липня у центральній Англії випала місячна норма опадів. Із затопленої місцевості евакуювали тисячу людей.

Через зливи в незручному становищі опинилися англійські язичники. На одному з полів у графстві Дорсет є крейдове зображення гігантської фігури, яку вважають символом родючості. Нещодавно з метою реклами мультфільму "Сімпсони" поряд із гігантом намалювали фігуру головного героя Гомера Сімпсона. Язичники почали молитися, аби боги послали їм великі дощі, які змили б цього блазня. Тепер вони моляться, аби опади нарешті вщухли.

Зараз ви читаєте новину «Від спеки в Європі загинули 13 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі