четвер, 20 лютого 2020 00:50

Від коронавірусу помер головний лікар госпіталю

У китайському Ухані головний лікар госпіталю "Учан" 51-річний Лю Чжімін помер від пневмонії, яку спричинив коронавірус. Він перший керівник медичного закладу, який загинув від цієї недуги.

Госпіталь із самого початку спалаху захворювання приймав пацієнтів із коронавірусом. Штат лікарні нараховує 966 осіб.

У Хубеї, який разом із Уханем є епіцентром поширення інфекції, посилили карантин. Місцевим жителям заборонили виходити з дому. Не можна користуватися автомобілями. Порушити вимогу можна лише за екстреної ситуації. З домівки має виходити той самий член сім'ї раз на три дні, щоб купити продукти.

У житлових комплексах відкритим залишиться один вхід. Його охоронятимуть. Закриті всі підприємства, крім аптек, готелів, продуктових магазинів та медичних служб. У провінції живуть близько 60 млн людей.

Центральний банк Китаю буде знезаражувати гроші. Купюри оброб­лять ультрафіолетовим світлом або високою температурою, після чого опечатають на один-два тижні. Банк планує видавати й нові банкноти.

У межах дослідження у Нью-Йорку 2017 року, на поверхні купюри знайшли 397 видів бактерій, а вірус грипу прожив 12 днів.

Також влада Китаю запровадила покарання за приховування симптомів захворювання. Людина з кашлем й температурою, яка пересуватиметься вулицею, отримає смертну кару чи ув'язнення до 10 років.

У країні розслідують, звідки поширилась інфекція. Припускають, що коронавірус ви­йшов із-під контролю в науковій лабораторії міста Ухань, заявили китайські біологи Ботао Сяо і Лей Сяо. У місті дві лабораторії проводили дослідження серед кажанів.

Кількість хворих на коронавірус у світі зросла до 71,2 тис. Фатальних випадків — 1775, п'ять із яких сталися за межами материкового Китаю. Одужати вдалося 9645 людям.

Зараз ви читаєте новину «Від коронавірусу помер головний лікар госпіталю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі