середа, 07 травня 2008 17:36

Від кишкової інфекції померло 26 дітей

За останніх кілька днів у східній китайській провінції Аньхой кишковими інфекціями заразилося майже 3 тис. дітей у віці до 6 років. 26 дітлахів померло. Інфекція продовжує розповсюджуватися китайськими містами й селами. Загалом за останній тиждень у КНР захворіло майже 8,5 тис. дітей.

Новому видові кишкової інфекції дали назву ентеровірус 71. Вірус потрапляє в організм через слизову оболонку травного тракту та дихальні шляхи. На ногах, руках та язиці з"являються червоні й сіруваті плями, підвищується температура, починається головний біль і блювота. Побічним ефектом інфекції може бути менінгіт, набряк легенів або параліч. У деяких випадках хвороба призводить до смерті.

Ентеровірус поширюється швидко: протягом 2, 3 та 4 травня у містах Аньхоя зафіксували майже 2 тис. нових хворих. Батьки намагаються вберегти дітей за допомогою пов"язок на обличчі та промивання шлунка. У медиків немає вакцини проти вірусу.

У Міністерстві охорони здоров"я Китаю попереджають, що пік інфекції припаде на червень-липень нинішнього року. Зараз у спеціальному штабі боротьби з ентеровірусом працюють спеціалісти з усієї країни.

Зараз ви читаєте новину «Від кишкової інфекції померло 26 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі