вівторок, 27 листопада 2007 15:53

Віце-президента США врятували від п"ятого інфаркту

Віце-президентові США Діку Чейні, 66 років, зробили операцію з відновлення нормального ритму серцебиття. Все це для того, аби убезпечити його від серцевого нападу. Чейні переніс уже чотири інфаркти. Донедавна він щодня викурював пачку цигарок.

У понеділок політик звернувся до лікаря зі скаргами на постійний кашель. Під час обстеження в Чейні виявили аритмію. Операція пройшла без ускладнень. У середу віце-президент повернувся до роботи.

Перший серцевий напад у Чейні стався 1978 року, останній — 2000-го. Невдовзі після нього віце-президентові імплантували електричний дефібрилятор, батарейку від якого замінили в липні цього року. Деякі медики стверджують, що дефібрилятор викликає в політика підвищену агресію — це побічна дія роботи пристрою.

Коли Чейні був державним секретарем у адміністрації Джорджа Буша-старшого, то дотримувався поміркованих поглядів і протестував проти вторгнення до Іраку. Однак ставши віце-президентом при Бушеві-молодшому, він виступав за військове втручання.

Чейні — один із найменш популярних політиків у США. Його часто порівнюють з Дартом Вейдером, негативним героєм фільму "Зоряні війни", або зі злим Пінгвіном із "Бетмена". Зокрема віце-президента звинувачують у лицемірстві. Він п"ять разів ухилявся він призову під час війни у В"єтнамі, хоча сам неодноразово висловлювався на захист тих військових дій.

Критики кажуть, що долю країни не можна довіряти людині з поганим фізичним станом. Однак на людях Чейні своєї слабкості зазвичай не проявляє.

Зараз ви читаєте новину «Віце-президента США врятували від п"ятого інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі