вівторок, 22 січня 2008 17:38

Валентино покаже останню модну колекцію

21 січня у Франції розпочався Тиждень високої моди. Найгучніша подія паризького показу — останнє дефіле італійського дизайнера Валентино Гаравані, 75 років. Сьогодні в музеї "Огюста Родена" він представить свою колекцію і попрощається зі світом моди у присутності 700 гостей. Першу колекцію Валентино презентував 49 років тому в Римі. Серед іменитих клієнток дизайнера були Жаклін Кеннеді, Ненсі Рейган, іспанська королева Софія та зірки Голлівуду.

— Це ідеальний момент, щоб попрощатися зі світом моди. У нашій сфері головне вчасно піти із професії, — вважає дизайнер. — Мені пощастило в житті. Юнацьке захоплення переросло у професію. Вона принесла мені радість і визнання. Я зумів зберегти свій стиль. Попри те, що у моді за цей час відбулися зміни.

Наступного дня після офіційної заяви Валентино про відставку з посади художнього керівника Дому "Валентино" представили нового креативного директора — дизайнерку Алессандру Фачинетті, 35 років.

Протягом чотирьох днів на Паризькому тижні моди дизайнери покажуть 26 колекцій жіночого одягу сезону весна-літо-2008. Свої моделі привезли Доми моди Шанель, Крістіан Лакруа, Живанши, Жан Поль Готьє. У понеділок відбулося дефіле головного дизайнера Дому моди "Крістіан Діор" Джона Гальяно, 48 років. Цьогоріч виповнюється 103 роки з дня народження засновника Дому — Крістіана Діора.

Дім моди "Живанши" цього разу відійшов від стриманої манери і представив на Тижні моди сміливу авангардну колекцію в темних тонах. Вона була наповнена геометричними образами й оригінальними формами з шифону та щільного атласу. Їхньому дизайнеру-новачку Хусейну Чалаяну модні критики пророчать велике майбутнє. Він застосував новаторські прийоми. Спеціальна вітряна машина "видувала" із-за ширми моделей в довгих, вільних кардиганах, гофрованих блузах і спідницях, шовкових платтях.

Карл Лагерфельд знову показав багато жіночного вбрання — пишні спідниці-пачки ховалися під блискучими плащами. Були й напівпрозорі сітчасті брюки з приталеними атласними топами, елегантні нарукавники до вечірніх суконь. З-під білих жакетів пікантно виглядали мереживні ліфи.

У Паризькому тижні цього року бере участь українська дизайнерка Вероніка Жанві, 25 років. 22 січня вона представила нову колекцію разом із метром світової моди Пако Рабанном, 73 роки. Родзинкою одягу від Жанві стали металеві купальники.

Рабанн запросив на показ молодої дизайнерки всесвітньо відомих зірок — Жерара Депардьє, Моніку Белуччі, Аманду Лір та Катрін Деньов. Пако Рабанн торік приїжджав до Києва. Подейкували, що між ним та Жанві був роман. Перед показом колекції Вероніки Жанві "Сталеві небеса" у київському розважальному центрі "Арена" дизайнер пояснив:

— Вероніка для мене як донька. Вона вродлива. Та у моєму віці до жінок вже не тягне. Мене приваблює її талант, фантазія та краса.

Зараз ви читаєте новину «Валентино покаже останню модну колекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі