пʼятниця, 16 травня 2008 16:48

Вагітна жінка пролежала під завалами 50 годин

У китайській провінції Сичуань, що стала епіцентром найбільшого за останніх 30 років землетрусу в країні, з-під завалів витягли вагітну жінку. 34-річна Чжан Сяоян перебуває на восьмому місяці вагітності. Вона пролежала під руїнами 50 год.

Жінка з матір"ю перебували під 6-метровими бетонними завалами власного будинку. Рятівникам добратися до них було важко. Вони боялися, що конструкція завалиться. Опускали жінкам пляшки з водою. Рятувальні роботи тривали майже добу. Коли Чжан витягли на поверхню, натовп аплодував рятівникам. Жінка майже не мала поранень.

— Це диво, — розповідає місцевий, який бачив рятувальну операцію. — Вона майже не забилася.

У регіоні Бейчуань трирічна дівчинка Сун Сіні пролежала під завалами та тілами батьків 40 год. Рятувальники майже півтори доби не могли дістатися дитини. Конструкція трималася на кількох балках і могла завалитися у будь-який момент. Сун Сіні годували та давали воду через невеликий отвір. Нині дитина перебуває у лікарні.

За останніми даними, у Сичуані загинули майже 15 тис. осіб. Десятки тисяч людей вважають зниклими безвісти.

Після підземних поштовхів у понеділок у провінції вибухнули два хімічні заводи. У повітрі — хмара з кількома десятками тонн аміаку. Експерти побоюються, що в країні може прорвати одну з найбільших дамб у світі. Вона теж розташована у сейсмонебезпечній зоні.

Зараз ви читаєте новину «Вагітна жінка пролежала під завалами 50 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі