понеділок, 21 січня 2008 16:48

Вацлав Ґавел потрапив до лікарні

  За час перебування на посту глави держави Ґавела було госпіталізовано 15 разів
За час перебування на посту глави держави Ґавела було госпіталізовано 15 разів

У суботу із загостренням серцевої аритмії потрапив до шпиталю колишній президент Чехії, драматург і правозахисник 71-річний Вацлав Ґавел. У неділю він не приїхав на зйомки одного з телевізійних шоу.

1996 року в Ґавела виявили рак. Через хворобу йому довелося видалити частину правої легені. До того ж колишній глава держави довгий час був затятим палієм. Але нині він кинув палити.

Як повідомляють "Чеські новини", останнім часом перший чеський президент дуже переймався долею своє останньої п"єси "Підсумок".

Ґавела вважають символом змін у Східній Європі. Він довгий час виступав проти соціалістичного режиму, став одним із ініціаторів чеської "Оксамитової революції" 1989-го. За довгі роки дисидентської діяльності неодноразово потрапляв до в"язниці, де серйозно підірвав здоров"я.

Багато хворіла й перша дружина Ґавела Ольга. Вона була його вірним соратником більше ніж 30 років. Разом вони пережили і дисидентство, і чеську незалежність. Жінка померла 1996-го. За рік другою дружиною першого президента стала чеська акторка Дагмар Вешкрнова, 52 роки.

За час перебування на посту глави держави 1993–2003-го Ґавела було госпіталізовано 15 разів.

Зараз ви читаєте новину «Вацлав Ґавел потрапив до лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі