понеділок, 03 вересня 2007 16:39

В Ізраїлі загинув український моряк

Минулого четверга увечері неподалік порту ізраїльського міста Хайфа кіпрське пасажирське судно зіткнулося зі словацьким вантажником "Шелі". На ньому перебувало десять українців і троє індонезійців.

У прес-службі Міністерства закордонних справ розповідають, що аварія сталася за 4 км від берега, коли кіпрське судно виходило з порту. Під час зіткнення в корпусі "Шелі" утворилася пробоїна. Судно почало тонути.

Членів команди евакуювали. Вертольотами їх доправили до лікарні Рамбам. Люди отримали легкі травми. Два члени екіпажу, українець та індонезієць, вистрибнули у воду, щойно судно почало тонути. У п"ятницю їхні тіла знайшли рятувальники.

Причини зіткнення поки що невідомі. Ізраїльські слідчі кажуть, що, швидше за все, велике пасажирське судно не помітило вантажного корабля, що стояв на якорі.

Це вже друга морська аварія в серпні за участю  українців. У середині місяця на вході в Босфорську протоку турецький пором "Саліх Рейс" зіткнувся з судном "Семен Руднєв". Українці тоді не постраждали.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі загинув український моряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі