четвер, 13 вересня 2007 17:09

В Ізраїлі арештували неонацистів

Минулого тижня поліція Тель-Авіва затримала вісім молодиків віком від 16 до 21 року. Вони належали до неонацистського угруповання, яке проголосило своєю метою "позбавити Святу землю" від євреїв. В Ізраїлі такого ще не було.

Група неонацистів у столиці Ізраїлю обмальовувала нацистськими символами синагоги та плюндрувала єврейські цвинтарі. Хлопці вчинили щонайменше 15 нападів на ортодоксальних євреїв, гастарбайтерів, гомосексуалістів і неформалів. Їх били й знімали це на відеокамеру. Кілька осіб потрапили до лікарні із серйозними травмами.

Усі затримані є вихідцями з СНД, які стали громадянами Ізраїлю за законом "Про повернення". Згідно з його нормами, громадянство країни може мати кожен, у кого хоча б один із дідів або бабусь був євреєм.

Лідер єврейських неонацистів — 19-річний Елі Бойнатов, який приїхав до Ізраїлю з Росії. У нього вдома поліція знайшла касету, на якій хлопець каже:

— Мій дід був наполовину єврей. Я не матиму дітей. Не хочу, щоб ця гидота народилася хоча б із мінімальним відсотком жидівської крові.

Інший член групи родом з України. Його діяльність стала шоком для батьків. 17-річний хлопець учився в релігійній школі на п"ятірки. Його бабуся пережила Голокост і часто розповідала онукові про жахи війни. Вона не може повірити, що її онук намалював свастику на стіні синагоги.

Членам угруповання загрожує кілька років позбавлення волі. Потім їх вишлють із країни.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі арештували неонацистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі