Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2007 16:32

В Італії на день заборонили автомобільний рух

У неділю 25 лютого в районі найбільших промислових міст Італії Мілана й Турина провели День без автомобіля. За ініціативою громадськості та місцевої влади водії не сідали цього дня за кермо. За словами організаторів акції, вони хотіли подати приклад всій країні, бо дуже переймаються екологічною ситуацією.

— Уперше в історії на такому величезному просторі заборонили автомобільний рух через забруднення навколишнього середовища. Такого не було ще ніколи у світі. Я вважаю, що це стане для всіх гарним прикладом, — каже Роберто Форміґоні з північноіталійської області Ломбардія.

Три дні не могли користуватися автомобільним транспортом жителі таких областей, як Венето, Валь-Д"Аоста, Ломбардія, П"ємонт, Трентіно-Альто-Адідже та Емілья-Романья. Не можна було їздити навіть на тих автомобілях, які укомплектовані екологічно чистими моторами. За порушення заборони передбачався великий штраф.

Ініціатива італійської влади вкладається в екологічну програму Європейського союзу. Спеціальна комісія, яка розглядає це питання, планує зменшити до мінімуму викид вуглецю в атмосферу. Для цього вже впровадили обмеження на потужність двигуна та рівень вуглецю, який міститься у викидах автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «В Італії на день заборонили автомобільний рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути