понеділок, 14 квітня 2008 17:00

В Ірані вибухнула мечеть

12 людей загинуло і понад 200 отримали поранення в результаті вибуху в мечеті в місті Шираз на півдні Ірану. Під час недільної проповіді, в якій засуджувалися екстремістські тенденції в ісламі, в будівлі знаходилося понад 800 парафіян.

За словами свідків, вибухова хвиля була відчутна на відстані понад кілометр. Іранців закликають здавати кров для поранених. Спеціальна телефонна лінія надає інформацію родичам постраждалих.

Причину вибуху не встановили. Жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за скоєне. Поліція вважає, що в мечеті могли вибухнути боєприпаси часів війни між Іраном та Іраком 1980–1988-х. Кілька років тому на виставці, присвяченій війні, тут демонстрували бомбу. Поліція не пояснює, чому вона залишилася в будівлі.

Теракти — рідкісне явище для Ірану. 2005–2006 років у місті Ахваз на півдні країни сталася серія терактів. Десятеро виконавців заарештували та стратили. Торік у червні в Ахвазі невідомі вбили місцевого релігійного авторитета, який критикував екстремістські вірування.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані вибухнула мечеть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі