середа, 27 серпня 2008 15:49

В Індії зняли фільм про Гарі Путтара

Індійська кінокомпанія "Мірчі Мувіс" зняла стрічку "Гарі Путтар. Комедія жахів". Її автори запевняють, вона не має спільного з серією фільмів про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера.

В індійській стрічці йдеться про Гарі Путтара, батько якого працює з надсекретними військовими проектами. Інформацію про них зберігають удома. Батьки Гарі їдуть із міста. Хлопець залишається на кілька днів сам. Злодії проникають у будинок по секретну інформацію. Гарі необхідно врятувати батькову роботу, адже вона має велике значення для усього світу.

— Особисто я не бачу паралелей між іменами та історіями хлопців, — каже голова "Мірчі Мувіс" Муніш Пурій. — Гарі — одне з найпоширеніших індійських імен. А Путтар у перекладі з мови панджабі означає син.

Незважаючи на це, американська компанія "Уорнер Бразерз", яка знімала стрічку "Гаррі Поттер", подала до суду на "Мірчі Мувіс". Американці вважають, що в Індії незаконно використали ім"я Гаррі Поттера. Індуси не спитали дозволу в авторки персонажа, британської письменниці Джоан Роулінґ. Через судове засідання прем"єру "Гарі Путтара" відклали.

Джоан Роулінґ продала приблизно 400 млн книг "Гаррі Поттер". Перший із семи фільмів вийшов на екран 2001 року. Останню частину очікують у липні 2009-го. Завдяки книзі та фільмам статки британської письменниці зросли до $1,1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «В Індії зняли фільм про Гарі Путтара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі