середа, 02 квітня 2008 17:47

В Індії чоловікам видають зброю в обмін на стерилізацію

У департаменті Шивпурі індійського штату Мадх"я Прадеш чоловікам проводять стерилізацію в обмін на спрощений порядок видачі ліцензії на зброю. Таким чином влада штату, в якому живе 1,4 млн чоловік, збирається знизити народжуваність із п"яти до двох дітей на родину.

— Раніше місцеві чоловіки рідко погоджувалися на стерилізацію. Вони вважали, що це негативно впливає на потенцію, — каже голова департаменту Маніш Шрівастав. — Я вирішив зіграти на цьому й натомість запропонував їм інший символ мужності — ліцензію на володіння зброєю. Мій задум виявився успішним.

Завдяки плану Шрівастави, за місяць після введення відповідного розпорядження стерилізацію зробили 139 чоловіків, тоді як за минулий рік — вісім.

У департаменті Шивпурі високий рівень злочинності. Тому багато людей хотіли б мати зброю. Раніше щороку заяви подавали майже 15 тис. чоловік, а дозвіл отримували приблизно 500. Заяви тих, хто пройде процедуру, прийматимуть позачергово. У них буде більше шансів отримати ліцензію.

Щоб знизити рівень народжуваності до необхідного в департаменті Шивпурі, треба проводити щонайменш 1000 стерилізацій на рік. Місцева влада розраховує, що чоловіки, які пройшли процедуру, радитимуть її іншим. Вони переконалися на власному досвіді, що це не шкодить сексуальним можливостям.

Проблема перенаселення актуальна для всієї Індії. Саме через це, попри економічне зростання країни, дві третини з 1,1 млрд її мешканців перебувають за межею бідності. У країні не вистачає води та продуктів харчування, бо кількість населення зростає швидше, ніж збільшуються обсяги врожаю.

Зараз ви читаєте новину «В Індії чоловікам видають зброю в обмін на стерилізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі