вівторок, 10 червня 2008 19:11

В Антарктиду завезли 16,5 тисячі презервативів

Дослідникам із американської бази Маккардо в Антарктиді завезли 16,5 тис. презервативів. Там контрацептиви, як і продукти та будь-які інші речі, ніде купувати.

Невдовзі на Південному полюсі настане полярна ніч. Протягом кількох місяців люди не побачать сонця. Усі поставки на цей час припинять. На базі залишається 125 працівників.

— Тут усі знають одне одного, — розповідає менеджер бази Білл Генріксен. — Тому купувати або просити в когось презервативи незручно. Контрацептиви видадуть усім співробітникам безплатно.

2001 року в Антарктиду завезли два платні автомати з презервативами. Однак за кілька років виявилося, що користуватися ними доволі складно. Тепер дослідники зберігатимуть контрацептиви в себе.

Маккардо — одна з найбільших та густозаселених баз в Антарктиді. Восени та навесні, коли температура піднімається до 0°, населення сягає 1 тис. В Антарктиду приїжджають туристи. Однак у період полярної ночі на базі залишається досвідчений колектив, переважно 125 американських дослідників.

Зараз ви читаєте новину «В Антарктиду завезли 16,5 тисячі презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі