вівторок, 03 липня 2007 18:35

В Англії можна курити лише в одному барі

Із 1 липня в Англії вступив у дію закон, який забороняє паління в громадських місцях. Навіть у ресторанах і барах. Єдиним закладом, якого не торкнулася заборона, став бар "Рука Веллінгтона" в Саутгемптоні на півдні країни.

Його господар Боб Біч скористався одним пунктом у законі, який дозволяє куріння на території дипломатичних місій. Він зробив свій заклад консульством королівства Редонда у Великій Британії.

Редонда — острів у Карибському морі площею 2 кв. км. На ньому живе двадцять чоловік. Дев"ять із них претендують на звання короля Редонди. Поки що головою країни офіційно вважають 60-річного монарха Роберта Лисого. Він живе на острові Антигуа.

Боб Біч зустрівся з королем і отримав дозвіл представляти інтереси Редонди на території свого пабу.

— Я розглядаю всі юридичні тонкощі, — каже підприємець. — І поки що не бачу, що може завадити "Руці Веллінгтона" стати консульством.

У Міністерстві охорони здоров"я Великої Британії підтверджують, що на посольства і консульства заборона паління не поширюється. Окрім цього, дипломатичні місії є зоною, вільною від будь-яких акцизних зборів. Тому алкогольні напої в пабі Боба Біча також будуть дешевшими, ніж деінде. За них не треба буде сплачувати податки.

Англія стала останньою частиною Сполученого королівства Великої Британії, де ввели заборону на паління в публічних місцях.

Зараз ви читаєте новину «В Англії можна курити лише в одному барі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі