пʼятниця, 18 січня 2008 15:31

В Америці їстимуть м"ясо клонованих тварин

М"ясо та молоко клонованих свиней, рогатої худоби, козлів безпечне для вживання. Таку постанову у вівторок ухвалило Американське управління з контролю за якістю продуктів і медикаментів. Мовляв, ці продукти такі ж безпечні, як і звичайні.

Своїм рішенням управління фактично ліквідувало останню перешкоду, що заважала клонованій продукції потрапити на ринок. Спеціалісти не прийняли рішення стосовно овець. Першою в світі клонували вівцю Доллі 1996-го. Ученим забракло інформації щодо безпеки споживання м"яса клонів цієї тварини. Однак працівники управління запевняють, що в магазинах клонованих продуктів буде небагато. Таке м"ясо та молоко дорогі — на клонування однієї тварини в середньому витрачають $10–20 тис. Скоріше за все, продаватимуть нащадків клонованих тварин.

Асоціація споживачів та деякі американські конгресмени не згодні з рішенням управління.

— Це надзвичайно необачно та легковажно, — заявляє сенаторка Меріленду Барбара Мікульські. — Те, що ця продукція з"являється в лабораторіях, не означає, що ми маємо її їсти.

Представники американських харчових компаній запевняють, що не ризикуватимуть довірою споживачів і не закуповуватимуть м"ясо та молоко клонованих тварин.

Тим часом дві найбільші американські компанії, що займаються клонуванням — "Віаген" та "Транс Ова Дженетікс", уже створили майже 600 клонів тварин для фермерів. Зокрема, клонували кілька корів — призерів сільськогосподарських шоу та биків із родео.

Зараз ви читаєте новину «В Америці їстимуть м"ясо клонованих тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі