вівторок, 06 травня 2008 17:01

В Амазонці затонув пором із 110 пасажирами

Автор: фото: reuters/Alberto Cesar
  Рятувальники шукають пасажирів затонулого порома. Слідчі підозрюють, що судно було перевантажене
Рятувальники шукають пасажирів затонулого порома. Слідчі підозрюють, що судно було перевантажене

У Бразилії на річці Амазонка затонув пасажирський пором "Альміранте Монтейро", на борту якого перебували 110 пасажирів. У неділю зранку вони поверталися додому з релігійного фестивалю.

92 особи врятували, ще 13 вважають зниклими безвісти. Більшість пасажирів, які спали на верхній палубі в гамаках, урятувалися. Кілька десятків людей опинилися в пастці в каютах.

"Альміранте Монтейро" пішов на дно в одному з найбільш відлюдних районів амазонських джунглів — за 80 км від міста Манаус, столиці штату Амазонас. Екіпаж порому стверджує, що через місячне затемнення на річці була погана видимість. Окрім того, зранку почався дощ і піднялися хвилі. Поліція підозрює, що на борту перебувало майже удвічі більше людей, ніж передбачають технічні можливості судна.

У рятувальній операції задіяли понад 70 спеціалістів, кілька військово-морських суден та гелікоптер. Знайшли тіла двох жінок та стільки ж дітей. Пошуки тривають.

Майже тисяча пасажирів опинилися на мілині

У неділю неподалік узбережжя Латвії на мілину сів круїзний корабель "Мона Ліза" із 984 пасажирами на борту. Серед членів екіпажу — 68 українців.
Судно пливло із Німеччини до столиці Латвії Риги. Потрапило на мілину в Ірбенській протоці за 17 км від латвійського узбережжя. Корабель не отримав жодних пошкоджень, ніхто з пасажирів не постраждав. Евакуацію розпочали після того, як "Моні Лізі" не вдалося зрушити з місця. Майже 670 пасажирів уже евакуювали.

Зараз ви читаєте новину «В Амазонці затонув пором із 110 пасажирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі