середа, 01 серпня 2007 17:34

В аграрний комплекс вкладуть 550 мільярдів рублів

Уряд РФ планує поетапно збільшувати державне фінансування аграрного комплексу, щоб до 2012 року його показник зріс із 60 млрд рублів на рік до 130 млрд. Про це йдеться в проекті програми розвитку сільського господарства й регулювання ринків продовольства, розрахованого на найближчі п"ять років.

Пропоновані заходи повинні збільшити темпи зростання сільського господарства Росії до 4% на рік. Очікується, що тваринництво зростатиме випереджувальними темпами — по 5% щорічно.

У цілому за п"ять років в аграрний комплекс планують вкласти 551,3 млрд рублів. Із 700 млн до 3,5 млрд рублів на рік збільшиться субсидування пріоритетного напряму — тваринництва.

— Уперше за останні роки приріст обсягів фінансування випереджає інфляцію. Це вже не індексація витрат, а реальний приріст, — зазначає джерело "РИА Новости" в уряді.

Більше коштів планується виділяти і на соціальний розвиток села — з 5,5 млрд рублів нинішнього року до 17,4 млрд 2010-го. До цього часу планують подвоїти державну підтримку будівництва житла на селі — до 5,7 млрд рублів. Міністерство сільського господарства пропонує стимулювати комплексну забудову села: за конкурсом визначати проекти окремих вулиць і районів, аби додати їм гармонійного вигляду. Уперше уряд планує виділяти гроші на підтримку народних промислів і сільського туризму.

Зараз ви читаєте новину «В аграрний комплекс вкладуть 550 мільярдів рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі