понеділок, 09 червня 2008 18:02

Уявний відпочинок в Австралії коштував 10 доларів

Автор: фото: REUTERS
  Учасникові проекту ”Холідей” дають понюхати запах, який повинен допомогти йому відчути себе на відпочинку на березі океану
Учасникові проекту ”Холідей” дають понюхати запах, який повинен допомогти йому відчути себе на відпочинку на березі океану

Австралійські митці представили театралізований проект, на якому за $10 можна було потрапити в будь-який куточок країни.

Заплативши за квиток, людина потрапляє в зал на 12 місць, облаштований як салон літака. Перед цим потрібно пройти паспортний контроль, здати багаж. У салоні зняти взуття й отримати спеціальні відеоокуляри. Акторки-стюардеси пояснюють, як поводитися під час подорожі.

За кілька хвилин після імпровізованих злету та посадки, пасажири потрапляють в австралійський ліс або на один із океанських пляжів. В окулярах бачать відповідну картинку. Чують спів птахів та звуки океану, відчувають легкий вітерець. Актори сиплять їм на ноги пісок та бризкають воду. Кажуть, це допомагає відчути справжню атмосферу подорожі.

Кожен отримує упаковку їжі з відповідними ароматами. У лісі з"являється запах евкаліпту, на пляжі — запах лосьйону для засмаги.

Вистава називається "Холідей", у перекладі з англійської — відпустка. Вона проходила в рамках мистецького фестивалю в місті Мельбурні, який проводять в Австралії 14 років поспіль.

— Виставу зроблено не без іронії. Це дешева розвага, сатира на сучасну швидку споживацьку культуру, — каже Лара Томз, одна з творців "Холідею".

Серед інших проектів фестивалю були шоу в туалетах нічних клубів, міських каналізаційних тунелях, а також у готельних номерах. На закритті учасники відправили послання в космос.

Зараз ви читаєте новину «Уявний відпочинок в Австралії коштував 10 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі