середа, 20 червня 2007 17:15

Ювілей Гоголя відсвяткуємо разом

 

До 200-річчя з дня народження Миколи Гоголя Роскультура й Мінкультури України підготують низку спільних заходів. Про це заявили глава Роскультури Михайло Швидкой і міністр культури й туризму України Юрій Богуцький.

— Російський та український народи мають спільну історію. І коли ми відзначатимемо 2009 року ювілей Миколи Васильовича Гоголя, неминуче постане дискусійне питання: Гоголь — український письменник, який писав по-російськи, чи російський письменник, який народився в Україні?" — каже Швидкой. За його словами, очевидно, що Гоголь — письменник, "який має світову долю".

Як повідомив Швидкой, до святкування річниці буде підготовлений телефільм про письменника.

— Для нас також важливо зробити спільний театральний фестиваль постановок Гоголя або обмін значнішими постановками в Україні та Росії", — говорить глава Роскультури. На його думку, ювілей має стати важливою історичною подією, яка єднатиме два народи, а не роз"єднуватиме їх.

Міністр культури України і глава Федерального агентства з друку й масових комунікацій РФ підписали план заходів на 2007–2009 роки в рамках угоди двох країн про співпрацю у сфері культури.

— План фактично охоплює всі напрями, всі види мистецтва. Але, крім цього, є ще прямі зв"язки між театрами, кіностудіями, музеями й бібліотеками Росії та України, — пояснює Богуцький.

Зараз ви читаєте новину «Ювілей Гоголя відсвяткуємо разом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі