вівторок, 10 липня 2007 17:28

Юрій Лужков став мером Москви уп"яте

Автор: фото: REUTERS/Alexander Natruskin
  Олена Батуріна, дружина Юрія Лужкова, на церемонії інавгурації мера Москви
Олена Батуріна, дружина Юрія Лужкова, на церемонії інавгурації мера Москви

70-річний Юрій Лужков минулої п"ятниці п"ятий раз став мером Москви. Він керуватиме російською столицею ще чотири роки. Лужков беззмінно обіймає посаду мера з 1991-го.

Виступаючи на інавгурації, президент Володимир Путін похвалив Лужкова. Завдяки йому, мовляв, росіянам не соромно за столицю. На церемонії була і дружина мера Олена Батуріна, 44 роки, — найбагатша жінка Росії. Її статки оцінюють у $2,3 млрд.

Батуріна зізнається, що ненавидить, коли її називають "дружиною мера". Стверджує, що всього домоглася сама. Підлеглі вважають її дуже жорсткою. Однак заробітна платня в компанії "Інтеко", яку вона очолює, — одна з найвищих по Росії.

У повсякденному житті Батуріна не приділяє багато уваги зовнішньому вигляду. Носить ділові костюми чоловічого крою, майже не користується косметикою. На запитання, хто в домі головний, відповідає: "Чоловік".

Вона захоплюється тенісом, катається на гірських лижах. Найбільша ж її пристрасть — кінний спорт. Батуріна очолює федерацію цього виду спорту в Росії. Має власну конюшню. Щодня проїжджає не менш як 10 км.

Олена Батуріна — друга дружина Лужкова. Вони мають двох дітей: 14-річну Альону і 12-річну Ольгу. Із першою дружиною, Мариною Башиловою, Лужков прожив 31 рік. Вони виховали синів Михайла та Олександра. 1989 року жінка померла від раку печінки.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Лужков став мером Москви уп"яте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі