четвер, 22 жовтня 2020 00:35

Уперше за 67 років стратять жінку

У США вперше за 67 років стратять жінку. Генеральний прокурор країни Вільям Барр призначив дату — 8 грудня.

36-річна Ліза Монтгомері у грудні 2004-го приїхала до Боббі Джо Стіннетт у Скідмор, Міссурі. 23-річна Боббі була на восьмому місяці вагітності. Дала оголошення, що продає цуценя. Монтгомері відгукнулася на нього. Вдома у Боббі задушила її, а тоді вирізала ножем дитину. Після вбивства повернулася додому в штат Канзас і вдавала матір немовляти.

Дитина вижила. Вікторії Джо Стіннетт зараз 16 років. Її виховує батько.

Юристи Монтгомері стверджують — підзахисна страждає на психоз та інші захворювання, бо її били в дитинстві. Начебто мала галюцинації й була переконана, що вагітна. Проте її визнали осудною.

— На суді Ліза не шкодувала про скоєне, — каже журналістка Вайнона Престон із Нью-Йорка. — Складалося враження — не розуміла, що відбувається. У неї важка доля. Вітчим ґвалтував. Обидва чоловіки били. Мала проблеми з алкоголем. На її чотирьох дітей скаржилися в школі. Після останніх пологів жінці перев'язали труби. Захворіла на вдавану вагітність. На неї мали звернути увагу психіатри. Адвокат намагався спекулювати тим, що Ліза важко переживала недавню втрату дитини. Але останню вона народила ще 1990-го. Недавнього викидня бути не могло.

Монтгомері — єдина жінка з 55 в'язнів, які очікують на смертну кару у федеральних тюрмах США. У червні влада відновила страти після 17-річної перерви. Ліза буде дев'ятою засудженою, якій зроблять смертельну ін'єкцію. Востаннє в країні страчували жінку 1953-го. Бонні Браун Хіді померла в газовій камері за викрадення і вбивство 6-річного сина автомагната.

Зараз ви читаєте новину «Уперше за 67 років стратять жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі