середа, 14 листопада 2012 07:00

Украли ключі від замку з королівськими скарбами

У лондонському замку-музеї Тавер терміново замінили кілька замків. У ніч проти 5 листопада невідомі поцупили ключі від історичної споруди.

Тавер — один із головних символів Великої Британії. Стоїть на північному березі річки Темза. Раніше тут були державна в'язниця для шляхетних осіб і монетний двір. Зараз — музей і збройна палата, де зберігають скарби. Це королівська корона, скіпетр із діамантом у 516 каратів. Є також діамант "Кохінор" у 109 каратів.

— Ми бачили, що на території злодій. Але не бігли за ним. У нас суворі правила. Не маємо права залишати пост, — пояснюють охоронці.

Кажуть про крадія повідомили один одному по рації.

Поліція шукає порушника. Поки що жодного підозрюваного в них немає.

— Грабіжник переліз через головні ворота. Потім ще через одні. За ними була будівля, де в одній із кімнат зберігалася металева скринька з ключами. Вона мала бути зачинена, але чомусь було не так. Злочинець не поцупив жодних коштовностей, та рівень безпеки під сумнівом, — кажуть поліцейські.

Припускають, охоронці після розслідування втратять роботу.

На вкраденій в'язці були ключі від кількох розвідних мостів, конференц-залу і ресторану. Щойно керівництво дізналося про випадок, замінило замки у цих приміщеннях. Кажуть, це обійшлося їм у тисячі фунтів. Точної цифри не називають.

У Тавері є кілька приватних квартир, де живуть покоївки і високопоставлені гості, що відвідують королівську сім'ю. За безпекою стежить приватна фірма.

— Ми провели внутрішнє розслідування і дійшли висновку, що наша система охорони надійна. Але цього разу не дотрималися всіх правил, — розповідають у замку.

Зараз ви читаєте новину «Украли ключі від замку з королівськими скарбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі