четвер, 19 березня 2020 06:45

Удову мільйонера засудили до 25 років за ґратами

Удову мільйонера Стівена Клейтона Лану засудили до 25 років за ґратами. Жінка заявила, що він упав зі сходів і помер. Розтин показав — причиною смерті стало передозування крапель для очей.

Стівен заснував компанію із виробництва товарів для фізичної реабілітації хворих. На цьому розбагатів. Біля будинку у Форт-Лотердейлі розбив екзотичний сад. Купував рослини з усього світу. Колекціонував картини і статуетки. Потім продав бізнес та займався консультуванням молодих бізнесменів. Заснував стипендію для дітей-спортсменів.

Тоді купив маєток на озері Мейлі. Там зробив великий винний погріб.

— Стівен цілими днями плавав на човні, читав вірші та листи із проханнями щось порадити чи допомогти, — розповідає його друг юрист Тейлор Лівскі. — Час від часу скаржився, що йому самотньо. Дуже хотів із кимось познайомитись.

У Клейтона було шість невдалих шлюбів. Дітей не мав. 2013-го тоді 59-річний Стівен познайомився з молодшою на десять років медсестрою Ланою. Вони разом ходили на курси з вивчення Біблії, займалися волонтерською роботою для ветеранів. Пара прожила у шлюбі п'ять років.

21 липня 2018-го тіло Стівена знайшли в будинку. Лана заявила, що стався нещасний випадок. Але поліція почала розслідування. Насторожило те, що ліжко та одяг загиблого були просякнуті сечею.

— Удова нічого не казала про те, що він певний час лежав у ліжку, — каже поліцейська Чарлі Емерсон. — Коли ми запитали прямо, заперечувала. Тіло відправили на розтин.

Він показав високу концентрацію отрути в крові мільйонера. Речовина містилась у краплях для очей. Якщо їх застосовувати правильно, вони безпечні. Але при прийомі всередину спричиняють сильну тахікардію і зупинку дихання.

Лана сказала, що Стівен пив каву із краплями від закрепів.

— Це була маячня, — говорить Тейлор. — Стівен дуже відповідально ставився до свого здоров'я. Він ніколи не став би робити подібних дурниць.

Заповіт Клейтона зник. Лана заявила про свої права на спадок. Поліція почала розглядати її як основну підозрювану.

З'ясували, що за два роки до смерті чоловіка жінка вистрелила йому в голову з арбалета. Це було в спальні. Інцидент не передали до суду, бо пара стверджувала, що все сталося випадково. Лана казала, що не могла зарядити зброю і просила чоловіка допомогти, коли арбалет вистрілив.

Експерти заявили, що Клейтон не міг прийняти таку дозу одноразово — він би помер. Отруту йому давали щонайменше три дні. Лану арештували. Напередодні затримання вона намагалася вчинити самогубство.

Адвокати жінки стверджували, що та не має доступу ні до будинку, ні до рахунків чоловіка. Лані загрожувало довічне. Тоді вона попросила угоду зі слідством. Розповіла, що Клейтон бив її, не дозволяв працювати, постійно принижував. Хотіла просто налякати його. Адвокати заявили, що Лану двічі ґвалтували, тому в неї посттравматичний розлад. Суд не взяв це до уваги. Прокурорка просила 50 років позбавлення волі. Аргументувала це тим, що дружина свідомо три дні мучила чоловіка. Щоби він не подзвонив у поліцію, викинула його телефон в озеро. Заповіт спалила.

На початку року Лану Клейтон засудили до 25 років за ґратами. У березні суд відхилив апеляцію. Спадок отримають інші родичі Стівена Клейтона.

Зараз ви читаєте новину «Удову мільйонера засудили до 25 років за ґратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі