пʼятниця, 10 серпня 2018 06:45

Учитель самотужки переплив Атлантичний океан

Викладач біології 37-річний Браян Карлсон з американського міста Цинциннаті, штат Огайо, першим серед американців самотужки переплив Атлантичний океан. Установив новий світовий рекорд.

27 червня американець відплив із Канади. 4 серпня дістався гавані Святої Марії в Англії. Подолав 3,2 тис. км. Подорож тривала 38 днів, 6 год. і 49 хв. Веслував по 6 год. на день. Шлях долав без судна підтримки. Човен "Люсіль" кілька разів потрапляв у шторми й перевертався. Браян продовжував шлях.

— Це відрізнялося від усього, що я переживав раніше. Ще ніколи не був на самоті стільки часу, — розповідає Карлсон. — Більшість життя людина проводить сама з собою. Має стати максимально цікавою для себе.

Товариство океанічного веслувального спорту внесе ім'я Карлсона до Книги рекордів Гіннеса.

Самотужки переплисти Атлантику намагалася 31 людина за весь час. 2011-го попередній рекордсмен британець Джон Біден витратив 53 дні, 8 год. і 26 хв. Чоловікові було 49 років.

Зараз ви читаєте новину «Учитель самотужки переплив Атлантичний океан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі