четвер, 23 липня 2009 17:42

Убили сина Осами бін Ладена

Американські спецслужби повідомляють: сина терориста Осами бін Ладена 30-річного Саада вбито. Разом з іншими членами терористичної організації "Аль-Каїда" він переховувався в Пакистані.

Саад — один із 19 дітей 52-річного бін Ладена. Тривалий час він жив з батьком. Із 1991-го по 1996-й перебував з ним у вигнанні d Судані, пізніше переїхав до Афганістану. Побрався з жінкою із Ємену. Кілька років тому його заарештували в Ірані, утримували під домашнім арештом. У США запевняють: Саад відповідав за роботу іранського відділення "Аль-Каїди". 2008 року йому дозволили виїхати з країни до Пакистану. За словами розвідників, саме там Саад загинув під час одного з останніх американських ракетних обстрілів.

Кажуть, Саад організував вибух у синагозі в Тунісі 2002 року. Тоді теракт забрав життя 19 людей. Втім, у США переконані: він не займав високих керівних посад в "Аль-Каїді". Для спецслужб представляв інтерес винятково як син бін Ладена — міг знати його місцеперебування.

Торік четвертий син Осами 27-річний Омар бін Ладен звертався до Британського посольства в Єгипті із запитом щодо проживання у Великій Британії. Він одружений із британкою 53-річною Джейн Фелікс-Браун. Із нею мав намір перебратися до графства Чешир. Там у Джейн будинок вартістю в півмільйона фунтів стерлінгів. Омарові відмовили у візі.

Зараз ви читаєте новину «Убили сина Осами бін Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі