вівторок, 29 січня 2008 17:40

У заторі застряли 60 тисяч людей

Через складні погодні умови десятки мільйонів жителів Китаю не можуть виїхати додому на святкування Нового року, що за їхнім календарем настає 7 лютого.

Снігопади, дощі, морози й ожеледиця понад два тижні порушують життєдіяльність десяти провінцій КНР. Таких погодних катаклізмів у країні не було майже 50 років.

Близько 170 тис. пасажирів не можуть виїхати із залізничних вокзалів міста Гуанчжоу, столиці провінції Гуандун. Тут скасовано рух потягів. За прогнозами місцевої влади, цифра може сягнути 600 тис., якщо найближчими днями не відновлять рух залізницею.

Вихідними 60 тис. людей потрапили у пробку на шосе Пекін–Чжужай. Затор утворився в районі центральної провінції Хунань. Інші швидкісні траси перекрили через снігові заноси та ожеледиці, тому водії були змушені скористатися єдиним вільним шосе.

Через обледеніння злітно-посадочних смуг порушена робота аеропортів. Сотні рейсів скасовано. На слизьких автотрасах почастішали аварії. У провінції Цзянсі перевернувся автобус, в якому їхала 41 людина, п"ятеро з них загинули. А в Гуйчжоу від снігу обрушилося понад 1,5 тис. будинків.

Гідрометеорологічна служба Китаю повідомляє, що найближчим часом погода не покращиться. Очікують дощі й снігопади.

Зараз ви читаєте новину «У заторі застряли 60 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі