четвер, 20 грудня 2007 17:30

У залізничній аварії в Пакистані загинули 56 пасажирів

У ніч на середу неподалік пакистанського міста Мерапур потрапив у аварію потяг. У результаті з рейок зійшло 16 вагонів. 56 людей загнули, 150 отримали травми різної тяжкості.

Рятівні роботи тривають. Потягом, що прямував із найбільшого у країні міста Карачі до Лахора, їхало 700 осіб, більшість з яких ще не знайшли. Майже всі пасажири поверталися додому після святкування мусульманського свята Ейд.

25-річний Шахід Хан подорожував із шістьма родичами. Він вибрався з вагона за допомоги світла мобільного телефону.

— Поїзд ішов на повній швидкості. Потім ми відчули сильний удар. Склалося враження, що вагон засмоктує в землю. Почався хаос, — розповідає чоловік.

Працівник залізниці Мохаммед Халід їхав в одному з вагонів, що втрималися на рейках. Він вважає, що причиною аварії стала несправність залізничного полотна:

— Мені здається, що не вистачало невеликої ділянки шляху. Тож один вагон проскочив повз ушкодження, а інший застряв — почалася ланцюгова реакція.

Розслідування інциденту триває. Представники влади не виключають можливість теракту. Однак на пакистанських залізницях аварії стаються часто. У жовтні цього року неподалік Лахора за схожих умов загинули 12 осіб. У червні 2005-го майже 130 людей померли внаслідок аварії на півдні країни. Тоді зіткнулися три потяги.

Зараз ви читаєте новину «У залізничній аварії в Пакистані загинули 56 пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі