четвер, 21 червня 2007 18:32

У японському селі є могила Ісуса Христа

Автор: фото: Reuters
  Жінки японського селища Шинго проводять церемонію з традиційними танцями навколо місця, де за переказами похоронений Ісус Христос. Відвідати могилу Месії щороку приїздять 40 тисяч туристів
Жінки японського селища Шинго проводять церемонію з традиційними танцями навколо місця, де за переказами похоронений Ісус Христос. Відвідати могилу Месії щороку приїздять 40 тисяч туристів

На північ від Токіо в японському селищі Шинго є лише одне цікаве місце. Однак воно справді визначне в регіоні, бо це — могила Ісуса Христа. Там навіть можна познайомитися з одним із його нащадків. Таким себе вважає фермер Саїро Савагучі. Нещодавно чоловікові виповнилося 80.

Легенду про те, як у японські землі прийшов Ісус, знає кожен із близько 3 тис. жителів Шинго. Це сталося, коли Христові був 21 рік. У тих краях Месія пробув до 33-річчя, вивчаючи японську мову й культуру, а тоді повернувся до Юдеї. Там став проповідувати про японську землю обітовану, за що його схопили й хотіли покарати.

У Біблії розповідається, що Ісуса розіп"яли, на третій день він воскрес, а згодом вознісся на небо. Японська легенда стверджує інше. Замість Христа начебто випадково вбили його молодшого брата Ісукірі. Сам же Ісус зумів утекти й через Сибір дістатися до Японії. Там він одружився із дівчиною на ім"я Міюко, в них народилося троє доньок. Сім"я вирощувала рис. Ісус помер, доживши до 106 років.

З"явилася легенда досить недавно. У 1930-х роках начебто знайшли документ, який усе підтверджує. Проте в роки Другої світової війни він зник і відтоді ніхто його не бачив. У музеї за кілька кроків від могили можна побачити копію документа. Там же зберігається локон волосся діви Марії й вухо Ісусового брата. Їх Христос начебто прихопив, рятуючись від смерті.

Могила Ісуса Христа — це невеликий земляний пагорб, обнесений низеньким білим парканом із дерева. На ній стоїть дерев"яний хрест. Несподіваний символ, зважаючи на те, що Ісуса, згідно з легендою, не розпинали.

Жителі Шинго не наполягають, що історія про життя Христа в Японії повністю правдива. Проте переповідають із уст в уста, бо це приваблює туристів. Ті зазвичай фотографуються біля могили і йдуть у найближче кафе. Воно розташоване всього за кілька кроків. Щороку побачити місце поховання Сина Божого у Шинго приїздять 40 тис. охочих.

Савагучі, який називає себе нащадком Ісуса Христа, — власник землі, на якій знаходиться могила. Після смерті старого місцевими знаменитостями стануть його нащадки. Проте ті не надто переймаються належністю до роду Спасителя.

— Насправді в нашій сім"ї всі буддисти, а не християни, — каже Джунічиро, онук Савагучі.

Зараз ви читаєте новину «У японському селі є могила Ісуса Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі