четвер, 02 липня 2020 05:30

У вільній від поліції зоні розстріляли двох підлітків

16-річного підлітка застрелили, 14-річного — поранили в Автономній зоні Капітолійського пагорба в Сієтлі, США.

8 червня жителі шістьох кварталів оголосили, що патрулюватимуть територію самі після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда. Він помер під час арешту поліцією 25 травня. Також виконуватимуть адміністративні функції. У місцевому парку постійно перебувають кілька сотень мирних протестувальників. Не пускають сюди поліцейських. Волонтери розносять безкоштовну їжу. Цей район популярний серед молоді й митців.

— За останні 10 днів там зафіксували чотири випадки стрільби, — каже офіцер Адам Янг. — Відділок закрили, коли люди оголосили про створення Автономної зони. Зараз домовляються з тими, хто згоден повернутися. Охочих небагато. Треба працювати з бандами і з місцевими, які заважатимуть. Але гинуть люди. Застрелили 16-річного афроамериканця. 14-річний хлопець у критичному стані. Йому влучили в голову. Це зробили "патрульні". Очевидно, там небезпечно. Хоча активісти стверджують — це був самозахист.

Після заяв поліцейських місцеві почали зводити барикади. На межі зони перевертають автомобілі.

— Минулого тижня ми сподівалися на діалог, — продовжує Янг. — З обох боків працювали адвокати й спеціалісти з урегулювання конфліктів. Зараз протестувальники й чути не хочуть про розформування зони. Кажуть, стрілянина траплялася й раніше.

Зараз ви читаєте новину «У вільній від поліції зоні розстріляли двох підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі