середа, 30 травня 2007 17:29

У Венесуелі закрили найбільший опозиційний телеканал

Минулої неділі у столиці Венесуели місті Каракас увечері зазвучали сирени і сигнальні гудки. Було чути вибухи петард і стукіт залізних ложок об каструлі. Таким чином кілька тисяч столичних жителів протестували проти рішення 52-річного президента Уґо Чавеса закрити найстаріший у країні телеканал.

Протести тривали і в наступні дні. У сутичках із поліцейськими постраждали кілька студентів. Правоохоронці розганяли демонстрантів газом, водометами і гумовими кулями.

Канал RCTV працював 54 роки і був відверто опозиційним. Президент Чавес заявив, що канал підриває основи державності, й не продовжив йому дію ліцензії. На RCTV, мовляв, показували розважальні передачі, які "проповідували насильство, ненависть, расизм, секс, неповагу до жінок та дітей, а також гомосексуалізм".

— Якщо панове олігархи та їх власники з американської імперії насміляться провокувати акти насильства, то гірко про це пошкодують, — запевнив Чавес.

На хвилях каналу тепер транслюватиме свої передачі державне громадське телебачення. Уґо Чавес переконаний, що воно "правильно відображатиме соціалістичну революцію". Опозиційному RCTV залишився кабельний канал. Проте він має значно менше глядачів.

Наступного ж дня після закриття RCTV Чавес пригрозив перевіркою іншому опозиційному телеканалу — "Ґлобовіжн". Він транслював усі акції протесту проти закриття каналу RCTV. Зараз "Ґлобовіжн" залишився єдиним великим опозиційним каналом у Венесуелі.

Зараз ви читаєте новину «У Венесуелі закрили найбільший опозиційний телеканал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі