четвер, 07 травня 2020 05:20

У Венесуелі планували державний переворот

Президент Венесуели Ніколас Мадуро повідомив, що в країні вдалося попередити переворот. Заарештували 13 людей, зокрема двох американців.

Намагалися потрапити в країну на швидкісних човнах через карибське узбережжя в неділю уночі, стверджує влада. Вісьмох берегова охорона вбила. Мадуро показав паспорти й інші документи американців Айрана Беррі та Люка Денмана. Їх нібито затримали. Розвідка знала про підготовку перевороту. Керував операцією Джордан Гоудроу. Він колишній військовий із Флориди, воював в Іраку й Афганістані. Має охоронну компанію "Сільверкорп".

— Основним завданням було моє вбивство, — каже Мадуро. — Це терористичний акт у розпал пандемії. Є докази, що вони тренувалися в Колумбії.

Гоудроу підтвердив — Беррі й Денман на нього працюють. На відео говорить, що справді керував операцією. Йому допомагав колишній венесуельський військовий Хав'єр Нєто. Решта людей роблять усе, аби скинути Мадуро. Заявив, що 52 бійці готують повстанців по всій Венесуелі.

— Можете уявити спецпризначенців, які йшли на завдання з повним пакетом документів? — каже журналіст із Вашингтона Нік Сторс. — Одразу розповіли, на кого працюють. Назвали завдання, які планували виконати. А потім їхній лідер називає точну кількість своїх агентів. Думаю, так Мадуро хоче знайти винних у гуманітарній катастрофі в країні. Цілком можливо, влада сама їх найняла через підставних осіб. У п'ятницю під час протестів у в'язницях загинули десятки людей. У Каракасі поліція нічого не контролює. Банди перестрілюються серед білого дня. У влади розв'язані руки. Можна арештувати кого завгодно й звинуватити в участі в заколоті. Напевно, почнуть із лідера опозиції Хуана Гуайдо. Мадуро розуміє непевність свого стану. Останні вибори виграв лише тому, що заборонив серйозним конкурентам брати в них участь.

У Венесуелі 25 тис. військових послали на пошуки решти заколотників.

Зараз ви читаєте новину «У Венесуелі планували державний переворот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі