Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2007 16:20

У Венеції заборонять годувати голубів

Автор: фото: reuters/Fabrizio Bensch
  Поки що туристи можуть годувати голубів у Венеції. Найближчим часом це стане порушенням закону
Поки що туристи можуть годувати голубів у Венеції. Найближчим часом це стане порушенням закону

Влада італійського міста Венеція заборонить продавати корм для голубів на площі Святого Марка. Також на весіллях не дозволять посипати молодят рисом та іншим збіжжям.

Таким чином у Венеції починають кампанію з боротьби з голубами, яких тільки в центрі міста майже 40 тис.

Нещодавно зменшити кількість птахів намагалися за допомогою протизаплідних засобів. Контрацептиви додавали їм у їжу. Однак це не дало жодних результатів. Тому доведеться вживати інших заходів.

— Щороку понад тисячу пар реєструють шлюби в історичному Палаццо Каваллі, — говорить голова місцевої поліції Марко Аґостіні. — Молодят посипають рисом, тому навколо збираються зграї птахів. Площа біля палацу перетворюється на пташиний двір, їхній послід усюди. Нам доводиться мити її щотижня, але вже навіть цього недостатньо.

Окрім того, що голуби забруднюють вулиці, вони пошкоджують будинки та історичні пам"ятки. Якщо зерно потрапляє в щілини, птахи намагаються його дістати. Через це на будинках утворюються небезпечні тріщини. Також голуби роздовбують мармурові статуї по всьому місту.

Нещодавно підрахували, що кожен житель Венеції витрачає на миття та реставрацію пошкоджених об"єктів по 275 євро на рік. Прибирання міста влада фінансує за рахунок платників податків.

Проблема з голубами є й у мера Лондона. Уже три роки на Трафальгарській площі в центрі британської столиці заборонено годувати цих птахів. Із голубами борються і в американському Лос-Анджелесі. Там вирішили застосовувати протизаплідні засоби.

Зараз ви читаєте новину «У Венеції заборонять годувати голубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути