вівторок, 05 червня 2007 16:46

У Великій Китайській стіні зробили дірку для вугілля

10 млн туристів, які щороку приїздять подивитися Велику Китайську стіну, показують лише її частину — 10 км. Ту, що найближче до столиці країни міста Пекіна. Уся споруда простягається на 6400 км.

У певних районах цей історичний об"єкт у жалюгідному стані. Селяни видовбують шматки стіни, щоб зводити на тому місці хліви чи хати. У містах так само ставлять багатоповерхівки. Два роки тому уряд оштрафував компанію, яка розібрала стіну, щоб побудувати автостраду.

Минулого тижня поліція почала розслідування у справі кількох вугільних підприємств. Вони продовбали нову дірку в стіні. Так вирішили зекономити на користуванні державними дорогами й дешевше транспортувати вугілля.

Окрім того, біля певних ділянок в районі селища Худжіяо, на кордоні між північною провінцією Шансі та Внутрішньою Монголією, гірники насипали справжні гори вугілля. Частину каміння зі стіни використали для будівництва робочих споруд.

Лише торік у грудні влада Китаю видала закон, який забороняє діставати з Великої Китайської стіни каміння, їздити по ній на автомобілях і влаштовувати нічні вечірки. Із Нового року близько до неї не можна також будувати житла.

Захищати пам"ятку почали, коли у пресі з"явилися фото однієї з нічних вечірок. На знімках молодики справляли на стіні малу потребу.

Велика Китайська стіна складається з багатьох ділянок. Їх зводили у різні періоди історії для захисту від ворогів. Деяким частинам понад 2200 років.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Китайській стіні зробили дірку для вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі