пʼятниця, 16 травня 2008 16:48

У Туреччині королева носила хустку

Автор: фото: REUTERS/Riza Ozel
  Британській королеві Єлизаветі ІІ допомагають роззутися при вході до мечеті в місті Бурса
Британській королеві Єлизаветі ІІ допомагають роззутися при вході до мечеті в місті Бурса

Королева Великої Британії 82-річна Єлизавета ІІ уперше за 37 років відвідала Туреччину. Там вважають, що відвідини монарха допоможуть країні вступити до ЄС.

Королівська делегація, яку очолює Єлизавета ІІ та її чоловік герцог Единбурзький Філіп, відвідала столицю Анкару, Стамбул та Бурсу. Її Величність сказала, що хоче подивитися на одне з нетуристичних міст країни.

Королева висловила особливі побажання щодо меню на званому обіді. Оскільки вона має проблеми зі здоров"ям, то з меню виключили страви з приправами, соусами та деякими морськими продуктами.

У четвер Єлизавета II відвідала мусульманську мечеть XV ст. у Бурсі. Її Величність покрила голову хустиною, як того вимагають мусульманські звичаї. Гостей супроводжувала перша леді Туреччини Хайрюнісса Гюль. Дружина президента не знімає хустини, дотримуючи мусульманських звичаїв. Вона перша з дружин турецьких президентів, яка носить хіджаб. Хайрюніссу критикують за це. Мовляв, країна, лідер якої має мусульманську родину, не може вступити до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині королева носила хустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі