понеділок, 15 жовтня 2007 16:57

У таїландських печерах потонули восьмеро людей

Минулими вихідними в печерах національного парку Кхао Сок у Таїланді від повені загинуло шестеро іноземних туристів та два місцевих провідника. Стихію спричинила раптова злива.

49-річний швейцарець Бенно Фішер, його 48-річна дружина Стальдер та двоє неповнолітніх доньок, 21-річна британка Хелена Керолл, її 24-річний хлопець Джон та 10-річний німецький хлопчик у супроводі двох гідів плили рікою в одній із печер парку. Їх змило стрімким потоком води. Вижити вдалося лише британці Хелені Керолл.

— Ми були на півдорозі, коли почули гуркіт, — розповідає дівчина. — Я обернулася й побачила, що до нас стрімко наближається величезна хвиля. Спершу вода підхопила хлопчика, а потім і швейцарське подружжя з дітьми.

Хелена з Джоном знайшли безпечну нішу в стіні печери. Навколо була цілковита темрява. Факели, якими екскурсоводи освітлювали шлях, змило водою. За деякий час Джон спробував вибратися назовні, щоб покликати на допомогу.

— Він скочив у воду, і більше я його не бачила. Джон загинув, — говорить Хелена Керолл. — Я залишилася сама в темряві, чула лише шум води. Просиділа 16 годин, доки не побачила світло від факелу. Я почала кликати на допомогу, і мене врятували.

Зараз ви читаєте новину «У таїландських печерах потонули восьмеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі