Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2012 00:15

У Свазіленді заборонили міні-спідниці

В африканському Королівстві Свазіленд влада відновила закон 1889 року про вбрання, що "заохочує до зґвалтування". Відтепер жінок у міні-спідницях чи з оголеним животом штрафуватимуть на $10. Якщо не матиме грошей, потрапить за ґрати на півроку.

Крім міні-спідниць, жінкам не можна одягати джинси і штани із заниженою талією, короткі шорти й топи.

— Зґвалтувати жінку в нас не так і важко. Легко зняти з неї ті шматки тканини, які вона носить. Ми не виправдовуємо ґвалтівників, але повинні дотримуватися певних правил поведінки, — каже Венді Глета, прес-секретар поліції.

Відверте вбрання можна вдягати лише в дні національних свят, зокрема, на свято тростини. Тоді незаймані дівчата з оголеними грудьми та сідницями танцюють перед королем народні танці. На тілі мають лише прикраси й пояси, розшиті бісером. Під час святкування монарх може обрати собі дружину. Зараз у короля 44-річного Мсваті III 13 дружин і 24 дитини.

Свазіленд — остання абсолютна монархія в Африці з населенням в 1,2 млн людей. Дві третини дівчат-підлітків у країні — зґвалтовані, за даними поліції. 2000-го ухвалили закон, відповідно до якого школярки мають одягати спідниці нижче коліна.

Зараз ви читаєте новину «У Свазіленді заборонили міні-спідниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути