Ексклюзиви
четвер, 31 липня 2008 19:59

У США вперше за 50 років стратять військового

Президент США Джордж Буш, 62 роки, схвалив смертний вирок військовому 42-річному Рональду Ґрею. Страта стане першою за останні 50 років в американській армії.

Рядового Рональда Ґрея звинувачують у зґвалтуваннях та вбивствах. Афроамериканець працював військовим поваром на воєнній базі "Форт Бреґґ" у штаті Північна Кароліна. У грудні 1986-го він зґвалтував і застрелив рядову Лору Вікері Клей, за місяць убив 24-річну Кімберлі Раґґлз.

Потім він напав на рядову Мері Немет, 20 років. Ґрей зґвалтував її та кілька разів ударив у шию ножем. Жінка вижила і свідчила проти нього в суді. Американець зізнався у чотирьох убивствах і восьми зґвалтуваннях. Його засудили до восьми довічних термінів.

1988 року трибунал переглянув рішення. Ґрея наказали стратити. Адвокати військового подали кілька апеляцій. Однак вирок оскаржити не змогли. За законами США, дозволити страту військового може лише президент країни. 29 липня Джордж Буш заявив, що вважає вирок справедливим, і підписав усі необхідні документи.

1957-го смертний вирок американському військовому схвалив президент Дуайт Ейзенхауер. Тоді рядовий сухопутних військ зґвалтував і намагався вбити 11-річну австрійську дівчинку. Однак за кілька років президент Джон Кеннеді замінив вирок на довічне ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «У США вперше за 50 років стратять військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути