понеділок, 02 липня 2007 17:08

У школі працює один учитель для однієї учениці

61-річний Лі Йонгчун викладає в школі китайського селища Дасу вже 25 років. Зараз він проводить уроки лише для однієї учениці, 9-річної Хан Хунгіянг.

— У 90-х тут навчалося 400 дітей, — розповідає вчитель. — Однак все більше людей їдуть із селища, щоб заробляти на життя в місті.

У 2000-му в навчальному закладі залишилося 10 дітей. Тоді місцева влада вирішила закрити школу, коли останній учень складе випускні іспити. Дітям пропонували переходити до школи в місто Санхе. Туди треба їхати дві години.

Майже всі діти так і зробили. Однак батьки Хан Хунгіянг бідні й не можуть заплатити вступний внесок до міської школи. Тому дівчинка продовжує навчатися в селищі. Уже півроку вона — єдина учениця.

Йонгчун вивчає з Хунгіянг китайську й корейську мови, математику, історію, географію. На перервах грає з нею в бадмінтон, пінг-понг і футбол.

Учителеві до пенсії залишилося працювати півроку. Після цього на зміну йому пришлють нового викладача. Той опікуватиметься Хан до її випуску.

Зараз ви читаєте новину «У школі працює один учитель для однієї учениці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі