понеділок, 20 серпня 2007 15:56

У Росії заборонили радіо Бі-Бі-Сі

Жителі Росії, що звикли слухати новини по британському радіо Бі-Бі-Сі, відтепер мають робити це через Інтернет і на коротких та середніх хвилях.

Минулого тижня Федеральне агентство масових комунікацій Росії заявило, що ця радіостанція є джерелом іноземної пропаганди. Тому російська служба британської корпорації припиняє трансляції на FM-хвилях.

Представники Бі-Бі-Сі заявили, що заборона працювати нагадує події "холодної війни". Тоді передачі радіостанції повністю глушилися.

Теперішнє зняття з ефіру британці розцінюють як наступний крок у дипломатичній війні між двома країнами. Вона розпочалася через відмову Росії видати Андрія Лугового, якого Скотланд-Ярд підозрює у вбивстві Олександра Литвиненка. На кілька тижнів після його отруєння в листопаді 2006 року Бі-Бі-Сі також зникло з російського ефіру, начебто з технічних причин.

Річард Шамбрук, директор відділу світових новин Бі-Бі-Сі, планує подати апеляцію до міністерства масових комунікацій Росії. Він розраховує, що чиновники одумаються й повернуть радіокомпанію в ефір.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заборонили радіо Бі-Бі-Сі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі