Ексклюзиви
вівторок, 14 жовтня 2008 18:13

У Росії масово звільнятимуть людей

У Російській Федерації опитали керівників ста крупних підприємств. Кожна друга компанія до кінця року звільнить до 10% співробітників, свідчать результати опитування. Найбільше від скорочень постраждають офісні клерки, які не працюють безпосередньо на виробництві.

Першими звільняти працівників почали фінансові установи. Російські банки перестали видавати клієнтам іпотечні кредити та скоротили свій штат.

Про заплановані скорочення повідомили представники найбільшого в країні Магнітогорського металургійного комбінату. Виробництво тут зменшать на 15%, а штат — на 10%.

Прогнозують, що без роботи залишаться до 40% агентів із нерухомості. Через фінансову кризу в країні уповільнилися темпи будівництва, а через відсутність кредитів — продажі квартир.

За російським законодавством роботодавець має виплатити звільненому робітникові компенсацію в розмірі двомісячного окладу. У Російському союзі промисловців та підприємців вважають, що масові скорочення штату дорого їм обійдуться. Тому представники союзу 10 жовтня запропонували внести зміни до Трудового кодексу РФ і відмінити компенсації.

Зараз ви читаєте новину «У Росії масово звільнятимуть людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути