неділя, 08 липня 2007 16:18

У родині Мохаммеда Ішака 23 дитини

Автор: фото: REUTERS/Adnan Abidi
  Мохаммед Ішак і його дружина Басмілла з дітьми. Остання донька народилася минулого місяця
Мохаммед Ішак і його дружина Басмілла з дітьми. Остання донька народилася минулого місяця

Індійська місцевість Меват розташована за 100 км від столиці країни Делі. Багатодітні родини тут не дивина. Однак сім"я Ішаків із 23 дітьми вважається великою навіть за тутешніми мірками.

Батькові маленького клану Мохаммедові Ішаку 50 років. Він одружений із 42-річною Басміллою вже 30 років. Нещодавно в них знову народилася дівчинка. Назвали її Шабірою. Але батьки не гарантують, що завжди будуть звати її саме так.

— Я часто забуваю імена своїх дітей. Їх так багато і вони такі схожі між собою! — каже Мохаммед. — Але я вважаю, що діти — це божа благодать. Я ніколи ні на що не скаржуся.

Батько сімейства працює будівельником, заробляє 150 рупій на день (20 грн).

Старші діти Ішаків уже мають власних дітей — ровесників їхніх молодших братів і сестер. Інколи Мохаммеда питають, чи хоче він ще дітей. У відповідь той знизує плечима: мовляв, усе в руках Аллаха.

Сьогодні населення Індії — 1,2 млрд людей. І продовжує рости. На думку вчених, до 2025-го Індія пережене за цим показником Китай. У країні нічого не роблять, щоб регулювати народжуваність.

Останні опитування засвідчили: тільки чверть презервативів у цій країні використовують за призначенням. Інші фарбують і роблять із них повітряні кульки. Використовують їх також для перевезення води. А солдати з їх допомогою захищають зброю від пилюки. Латекс, з якого зроблені презервативи, переплавляють на дитячі іграшки. Остання новинка — додавати презервативи у свіже покриття при будівництві дороги.

Зараз ви читаєте новину «У родині Мохаммеда Ішака 23 дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі