четвер, 29 березня 2007 18:14

У Римі представили "Євангеліє від Іуди"

Минулого тижня в престижному італійському Понтифікальному біблійному інституті в Римі презентували нову книгу — "Євангеліє від Іуди". У романі йдеться про життя та смерть Ісуса Христа очима зрадника Сина Божого. У книзі немає жодної згадки про те, що Ісус перетворював воду на вино, ходив по воді та втихомирював шторм.

66-річний британський письменник Джефрі Арчер готував свій твір разом із колишнім радником Папи Римського Івана Павла II професором теології Френсісом Молоуні. Священик погоджується з автором, що про три чуда не варто було писати, бо їх просто не було. Ці історії, мовляв, вигадали перші християни, щоб показати божественну природу Ісуса і його владу над природними явищами. Однак згодом автори чотирьох Євангелій (від Матвія, Луки, Іоана та Марка) записали їх.

Автори не заперечують, що Ісус Христос воскрес на третій день після смерті. Погоджуються вони і з тим, що його зрадив Іуда. Проте стверджують, що первосвященики не заплатили йому за це 30 срібняків. Джефрі Арчер хотів завершити роман покаянням Іуди, яке дозволило б йому потрапити до Раю. Однак професор Френсіс Молоуні не дозволив цього.

Священик погодився співпрацювати з британським автором, бо таким чином сподівається донести Радісну Звістку до майже 125 млн осіб, які захоплюються творчістю Джефрі Арчера.

Католицька церква підтримує вихід нового роману і не висловлює жодного протесту. Про це свідчить і те, що книгу також презентують у Великій Британії — у Вестмінстерському соборі в Лондоні.

Нові історії про Ісуса Христа, які суперечать традиційній версії, викладеній в Біблії, останніми роками стали досить популярними. На Різдво 2005 року британська телекомпанія ВВС показала документальний фільм, у якому стверджувалося, що Марія, мати Христа, не була незайманою.

У своїй книзі "Чоловік, якого любив Ісус" дослідник Теодор Дженнінгс-молодший стверджує, що Ісус був гомосексуалістом. Як доказ приводить, зокрема, слова із Нового Заповіту, де говориться, що учні лежали біля його грудей. Водночас у документальному фільмі голлівудського режисера Джеймса Камерона "Могила Ісуса" йдеться, що Ісус та Марія Магдалина були чоловіком і дружиною.

Зараз ви читаєте новину «У Римі представили "Євангеліє від Іуди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі