середа, 20 серпня 2008 17:09

У Римі побудують античний Діснейленд

У столиці Італії Римі побудують парк розваг в античному стилі. Тут виступатимуть гладіатори та дикі звірі.

На території площею 400 га зведуть копію римського Колізею та невеликий амфітеатр. Відвідувачі побачать інсценування убивства Юлія Цезаря й уривки давньоримських історичних битв.

— Ми орієнтуємося на Євродіснейленд у Парижі, — пояснює віце-мер Рима Мауро Кутруфо. — На історичну достовірність не претендуємо. Це буде передусім родинний парк.

Будівництво античного Діснейленду триватиме 3–4 роки. У мерії кажуть, що вартість проекту сягає мільярда доларів.

Із планами місцевої влади погоджуються не всі. Противники вважають, що 400 га —  завелика площа для парку розваг. Переконані, що ідея вульгаризує давньоримську історію.

— Я кажу "ні" американізації, — заявив Клаудіо Манчині, голова комітету з туризму регіону Лаціо, до якого відноситься й Рим. Політик вважає, що створювати такий парк на території стародавнього міста — поганий смак.

Однак у мерії запевняють, що тематичний парк збільшить наплив туристів до італійської столиці. 2008 року кількість туристів скоротилася на 5%. Люди, які працюють у сфері обслуговування, втрачають робочі місця.

Зараз ви читаєте новину «У Римі побудують античний Діснейленд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі