четвер, 17 вересня 2020 00:25

У резиденції королеви скоротять третину працівників

У резиденції британської королеви — Віндзорському замку протестують через майбутні звільнення.

200 із 600 працівників королівської резиденції мають скоротити. Решті уріжуть на 7% зарплатню і доплати. Понад 100 вже написали заяви на звільнення.

Працівники вимагають лояльності за багаторічну службу.

— Ми підписували суворі контракти, — розповідає дизайнерка Мері Філіпс. — Не розголошувати нічого, не розмовляти з журналістами навіть після звільнення на певні теми. Я займалася ландшафтом парку. Графіки треба було узгоджувати із заходами. Мені кілька разів пропонували іншу роботу, але управитель умовляв лишитися. Тепер мене збираються скоротити. Це не по-людськи. Я знайду роботу, але працівникам музею та сховища буде важко.

В адміністрації кажуть, що змушені піти на такий крок через дефіцит бюджету. Бракує $23 млн. Це майже 650 млн грн.

— Лояльні працівники не повинні стикатися з такими загрозами. Визнаючи наслідки пандемії, вважаємо, що в королівської сім'ї достатньо коштів, аби пережити фінансову бурю. У них були рекордні продажі квитків і сувенірів протягом останніх років. Прибутки накопичувало те саме відомство, яке зараз карає працівників. Дивно, що навіть не намагаються взяти щось із резерву. Люди ні в чому не винні, — говорить представник "Союзу громадських і комерційних послуг" Марк Пейдж.

Звільнити мають працівників Букінгемського палацу та Віндзорського замку. Зокрема, декого з доглядачів "Повірених Королівської колекції" — найбільшої приватної мистецької збірки в світі.

Через карантин призупинили візити в королівські замки й палаци. Стало менше іноземних туристів. Це позначилося на продажах сувенірів.

— Були часи, коли нам не встигали довозити сувенірні тарілки й чашки, — кажуть у "Повірених Королівської колекції". — Перед весіллям Вільяма і Гаррі, після народження їхніх дітей був справжній ажіотаж. Зараз ящики лежать не розпаковані. Боляче визнавати, але мусимо поставити на паузу співпрацю з майстрами і співробітниками. Дефіцит бюджету надто великий. Найближчим часом навряд чи щось зміниться.

Зараз ви читаєте новину «У резиденції королеви скоротять третину працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі