середа, 21 лютого 2007 16:06

У Північній Кореї заборонили японські автомобілі

65-річний президент Північної Кореї Кім Чен Ір вирішив конфіскувати в громадян країни всі авто японського виробництва.

Ідея відповідного наказу виникла в нього ще 1 січня цього року. Кім Чен Ір їхав до мавзолею свого батька, засновника КНДР Кім Ір Сена. На дорозі він побачив японську автівку. Машина зламалася і заважала іншим водіям.

Лідер країни полюбляє італійські та німецькі авто. В його гаражі є "ферарі", "мерседес" та "порше". Водночас більшість жителів країни купують саме японські машини.

Новий наказ Кім Чен Іра має політичне підґрунтя. Японія зайняла жорстку позицію щодо ядерної програми КНДР та випробувань, проведених Пхеньяном торік у жовтні.

Вона заборонила імпорт північнокорейських товарів. Не дозволяє човнам під прапором КНДР заходити у свої територіальні води. Відмовилася експортувати до Кореї годинники, алкогольні напої, цигарки, коштовності, парфуми та ікру. Власне й японські автівки теж уже до КНДР кілька років не продають.

Японське міністерство економіки, торгівлі й промисловості запропонувало урядам всіх країн — учасниць ООН запровадити такі санкції.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Кореї заборонили японські автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі