четвер, 28 серпня 2008 19:50

У Північній Кореї створили локшину для голодуючих

Науковці з Північної Кореї створили особливу поживну локшину для голодуючих. Вона надовго вгамовує голод.

Новий продукт виготовлятимуть із кукурудзи та соєвих бобів. Він містить вдвічі більше білка та в п"ять разів більше жиру.

— Коли їсте звичайну локшину із пшениці або кукурудзи, за кілька годин знову відчувається голод, — пишуть в одній із газет столиці Пхеньян. — Однак нові харчі на соєвих бобах відтягують відчуття голоду ще на кілька годин.

Північна Корея наразі повністю залежить від міжнародної продовольчої допомоги. В ООН повідомляють, що країна переживає одну із найбільших продовольчих криз за останні десятиліття. Через минулорічні повені понад 6 млн місцевих жителів потребують гуманітарної допомоги. Громадяни скоротили свій денний раціон до однієї-двох порцій рису або локшини.

Корейське керівництво не дозволяє міжнародним спостерігачам оцінити масштаби проблеми. За попередніми підрахунками, із кінця 1990-х у Північній Кореї від голоду померло 1 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Кореї створили локшину для голодуючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі