вівторок, 20 лютого 2007 16:17

У Петербурзі підірвали "МакДональдз"

— Усе закрутилося, розвалилася стійка, полетіли дошки. Люди почали бігати, хотілося лише одного — дістатися дверей. Коли нарешті вийшла — зрозуміла, що кульгаю, — згадує 25-річна Ася Родченко із Санкт-Петербурга.

У неділю ввечері в російському місті вибухнув "МакДональдз". П"ять росіянок та турист із Німеччини отримали поранення. Лікарі кажуть, що нині їхньому життю нічого не загрожує.

Правоохоронці з"ясували, що в ресторані швидкого харчування розірвалася сумка. Її залишили під столиком, де сиділо п"ятеро людей. Очевидці кажуть, що бачили у фаст-фуді молодого нервового чоловіка. Він постійно позирав на годинник, а за декілька хвилин до вибуху вийшов.

Міліція висуває кілька версій теракту. За однією, його могли влаштувати, аби погіршити ситуацію в країні напередодні президентських виборів 2008-го. Згідно з іншою, так терористи могли протестувати проти призначення 30-річного Рамзана Кадирова виконувачем обов"язків президента Чеченської Республіки. Минулого тижня президент РФ Володимир Путін, 54 роки, звільнив 50-річного  Алу Алханова з цієї посади та призначив його заступником міністра юстиції.

Подейкують, що інцидент — лише відволікаючий маневр перед масштабнішим терактом. Подібна ситуація склалася 2002-го. Тоді після вибуху в московському "МакДональдзі" терористи захопили заручників на Дубровці.

Чотири роки тому на фаст-фуд у Петербурзі вчинили напад. Кілька десятків членів молодіжного фашистського угруповання "Скажений натовп" увірвалися до ресторану з бейсбольними бітами й арматурою й розгромили його. Тоді ніхто не постраждав.

У російських містах члени неофашистських та антиглобалістських молодіжних угруповань часто б"ють вітрини закладів мережі "МакДональдз". Так вони виступають проти американського способу життя.

Зараз ви читаєте новину «У Петербурзі підірвали "МакДональдз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі