пʼятниця, 21 березня 2008 17:47

У Москві задушили журналіста

У Москві задушили журналіста

У Москві вбили журналіста Першого каналу 32-річного Ільяса Шурпаєва. Тіло зі слідами насильницької смерті в четвер знайшли в однокімнатній квартирі, що він знімав. У журналіста були перерізані вени, шию перетягував ремінь.

Шурпаєв сам впустив до квартири убивць. Увечері подзвонив консьєржці та попросив пропустити двох чоловіків, вихідців із Кавказу. За кілька годин сусіди викликали пожежників — квартира журналіста горіла. Слідчі вважають, що вбивці намагалися таким чином позбутися слідів злочину.

Шурпаєв був родом із Дагестану. Із 2005 року працював спецкореспондентом Першого каналу, робив репортажі про події в Дагестані та Абхазії. За дві години до смерті він обновив свою інтернет-сторінку. Останній запис присвячений конфлікту журналіста з дагестанським виданням газети "Настоящее время". Його засновник Різван Різванов заборонив репортерам згадувати на її сторінках імена деяких кореспондентів, серед яких був і Шурпаєв. Журналіст був здивований і жартома називав себе в записі "дисидентом".

У слідства є різні версії щодо причин злочину — вбивство через особисті мотиви або професійну діяльність. Із квартири журналіста нічого цінного не винесли.

Зараз ви читаєте новину «У Москві задушили журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі