Ексклюзиви
середа, 02 квітня 2008 17:47

У лотерею розігрують медичні страховки

В американському штаті Орегон запровадили лотерею, в якій можна виграти медичну страховку. 10 тис. їх надано для розіграшу, в якому беруть участь 90 тис. жителів.

Луан Молдован живе у місті Портленд. Жінка не має постійної роботи і не в змозі оплачувати медичну страховку. Вона страждає на тяжку хворобу кишківника, постійно потребує ліків. За послуги лікарів заборгувала майже $15 тис.

— Те, що медичні страховки виграватимуть у лотереї, свідчить про повну деградацію американської системи охорони здоров"я, — каже жінка. — Вважаю це принизливим для себе, але участь братиму. Страховка мені конче потрібна.

Більшість жителів Орегону вітають ідею розіграшу. Охочих випробувати долю у лотереї понад 90 тис. чоловік.

Для участі потрібна ретельна документальна підготовка. Слід зібрати усі довідки й подати їх до комітету лотереї. Комп"ютер обиратиме перші 3 тис. папок документів у довільному порядку. Папери перевірятимуть майже три місяці. Декому відмовлятимуть.

На думку лікаря однієї з орегонських клінік Джона Дюка, основна мета лотереї — привернути увагу до проблеми медичного страхування у США.

— Сподіваюся, що до цього поставляться з належною увагою, а не влаштують ще й національну лотерею страховок, — зазначає Дюк. — Адже проблеми з медичним страхуванням є не лише в Орегоні, а й по всій країні.

45 млн американців не застраховані. Це обговорюють під час президентських виборів. Реформування системи охорони здоров"я є одним із головних пунктів у передвиборній кампанії кандидатки від демократів Хілларі Клінтон.

Зараз ви читаєте новину «У лотерею розігрують медичні страховки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути